090978.org - A weblog about developing umbraco - an open source .NET based Content Management Platform, written by Niels Hartvig. Click here to get back to the frontpage of the weblog

1.29.2004
Ward Cunningham aka mr. wiki starter hos microsoft Permanent link to this post with (0 comments )
Først blogs, nu wiki. Microsoft ser lyset fra undergrunden, og har nu ansat Ward Cunningham (Wiki'ens fader)...

0 Comment(s)...


1.28.2004
Visual C# Home: A Sneak Preview of Visual C# Whidbey Permanent link to this post with (0 comments )

I tvivl om at c# er noget af det bedste vi udviklere har fået i lang tid? Så læs om de kommende forbedringer af visual c# 2.0 (whidbey). Ahhh, kan næsten ikke vente :)

0 Comment(s)...


Webservice wrapper til html tidy Permanent link to this post with (0 comments )

Jeg har lavet en webservice wrapper til html tidy, som jeg bruger i umbraco. Den er ganske simpel og returnerer dejlig pæn html som validerer baseret på det evt. rædselsfulde html den får ind. Der er også en option på om den kun skal returnere body-tag og børn uden html-header mv.

Du kan se beskrivelse og wdsl her.

Den kræver dog et brugernavn og password, så hvis du vil teste, så send mig lige en mail :-)

0 Comment(s)...


At bygge en rss reader i umbraco... Permanent link to this post with (0 comments )

I sidste uge sad jeg og legede lidt, og fik lyst til at give mulighed for at man kunne sætte rss-feeds ind i umbraco. Fjoldet at det ikke har været der før, når nu umbraco altid har kunnet lave rss feeds. Så jeg satte 10 minutter af, og brugte umbraco's indbyggede xml-funktioner og oprettede en makro som kunne klare ærterne:

1) Først oprettede jeg en makro, hvor man kunne bestemme hvilket feed der var tale om, om det var et ATOM feed, om det skulle tegnes selvom der var fejl samt hvormange poster fra feedet man ønskede - se screenshot her hvordan.

2) Herefter skrev jeg 9 liniers kode (+ et xslt)

3) Så var makro'en klar til at kunne bruges i umbraco - screenshot af hvordan den virker for brugeren.

4) Herefter ordner umbraco resten - screenshot :-)

Desuden kan umbracos makro-funktioner herefter også bruges til at bestemme hvorofte feedet skal indlæses (ved at ændre cache-frekvens - se det første screenshot), rettigheder for hvem som må kunne indsætte feeds mv. XSLT'et bruger nogle af de standard stylesheets som ligger i umbraco, som frit kan redigeres (screenshot), så feedet kan både customizes i stylesheets og selvfølgelig ved at ændre det xslt som tegner feedet....

0 Comment(s)...


1.26.2004
umbraco v2 bliver open source Permanent link to this post with (0 comments )

I slutningen af marts bliver jeg endelig færdig med umbraco 2.0 i en endelig beta version. Dermed bliver umbraco 100% baseret på .NET og ikke som nu, en kombination af .net og gammeldags asp. Samtidig bliver umbraco frigivet som open source under GPL (måske med lidt ændringer der gør, at andre kan lave 3. parts plug-ins som ikke behøver at være open source). Det bliver vist det første "rigtige" .NET baseret CMS i verden som er frigivet under (L)GPL.

Samtidig holder jeg et gratis "seminar" / "gå-hjem-møde" / "hvad-det-nu-ellers-hedder" for udviklere, højst sandsynlig bliver det den 25. marts. Send mig en mail hvis du er interesseret, og husk at skrive dig op på umbraco mailinglisten på forsiden af umbraco-siten.

0 Comment(s)...


Onde onsdage... Permanent link to this post with (0 comments )

Har indført onde onsdage i verdensfirmaet. Om onsdagen må jeg ikke lave andet end at lave dokumentation og fejl-rettelser på umbraco - et nødvendigt onde, men mon ikke det bliver skønt alligevel.

0 Comment(s)...


Copy+Paste Permanent link to this post with (0 comments )

Man lader sig inspirere af den bedste søgemaskine, og udvikler een som er ringere. Så lader man sig inspirere af søgemaskinens fantastiske toolbar og copy+paster funktionalitet og site: MSN Toolbar Beta -- More Useful Everyday. Nemt, men bare ikke godt nok :-)

0 Comment(s)...


1.15.2004
At last - CC ver. 2 Permanent link to this post with (0 comments )

Code Complete Version 2. My hero Steven McConnell is updating the number one book on software development; Code Complete - it will available and on my desk in June ;-)

0 Comment(s)...


1.08.2004
Nogen som kender nogen der kan fræse/skære logo i metal? Permanent link to this post with (0 comments )

Til et lille hobby projekt har jeg brug for at få fræset/skåret et lille logo i en metal-plade. Er der nogen som ved hvilken type personer/smed/geni som kan udføre den slags opgaver. Og er der eventuelt een som kender een der ville synes at det var sjovt at lave - send mig endelig en mail ;-)

0 Comment(s)...


Så blev umbraco 1.1 endelig færdig... Permanent link to this post with (0 comments )

Det tog sin tid og lidt mere, men så blev den også endnu bedre end det var meningen - umbraco 1.1 blev færdig i tirsdags - hurra. Masser af nye features, fejl-rettelser, usability forbedringer. Et lille screenshot :-)

August som min lille søn hedder har det godt og lever nu et trygt liv i privatlivets fred ;-)

0 Comment(s)...
Older stuff here...

empty gif for design I love umbraco... Click here to go to the developer site

More banners here...


To the weblog frontpage
Email / Contact info
umbraco - my company
Call me through Skype
Blog archive
RSS Feed RSS Feed

commonme.org
publicMIND
urgent.dk
asynkron
Hr. Röser
Interbreed
OpenLife
Loudthinking
BlogBot.dkTim O'Reilly - and his books
steve mcconnel
joel spolsky
steve jobs
bruce eckel


Blogger for peace - support the opposition against the USA war for oil

This work is licensed under a Creative Commons License

empty gif for design
empty gif for design empty gif for design empty gif for design