090978.org - A weblog about developing umbraco - an open source .NET based Content Management Platform, written by Niels Hartvig. Click here to get back to the frontpage of the weblog

11.27.2003
Nostalgi... Permanent link to this post with (0 comments )
Da jeg var en bette knægt, tog min far mig med i idrætsparken. Der så jeg for første gang voksne mænd kramme hinanden... Der så jeg Brøndby IF klaske Eintracht Franckfurt (eller hvordan pokker det staves)... Der startede min hang til Brøndby IF... Nye interesserede kan passende tage deres knægte med nu - hvor er det fantastisk!!!

0 Comment(s)...


Respons på indlægget om prissætning af umbraco Permanent link to this post with (0 comments )

Der begynder at komme god respons på mit indlæg om hvad umbraco skal koste, og om der skal være forskellige priser afhængig af kundens størrelse mv. Du kan læse indlægget her.

Rasmus fra theprint.dk har bl.a. nogle gode pointer omkring en model for kunstere, som jo egentlig vil have et kommercielt formål men ikke har samme budgetter som små virksomheder. Her lidt uddrag:

"...som udgangspunkt er den [prismodellen] god nok. Men jeg synes der mangler et mellemtrin for de helt små virksomheder, freelancere og enkeltpersoner. Jeg laver/har lavet en del sites for folk, som ønsker at promovere sig selv kommercielt (bands, kunstnere og forfattere), og de ville blive lykkelige for et CMS system, men da det jo ER til kommercielt brug, ville de skulle betale for det. Og 10k er langt ud over deres budget"
umbraco bliver jo gratis - også til kommercielt brug - hvis man lader link og powered-by logo blive i bunden af siderne. Men forfattere og musikere er heldigvis tit æstetikere og vil nok ikke bryde sig om den slags. Hvad skulle en sådan licens ned på - eller endnu bedre; mon ikke blot at umbraco til kunstneriske formål skulle være gratis? Hvad kunst så er, kan jo så nok være svært at forklare... Creamy ville i hvertfald skulle betale høj licens ;-)

"Nu kender jeg ikke de nærmere detaljer omkring, hvordan Umbraco er skruet sammen, men én løsning for denne kundegruppe ville være en "Umbraco Light" til næsten ingen penge."
Der eksisterer faktisk en umbraco light i øjeblikket som er for enkelt brugere - den kan bare kun lejes og koster 499 / md. inkl hosting. Skulle man længere ned?

Har du i øvrigt tænkt på en prisstruktur for andre, som ønsker at videresælge umbraco?
Ja, da... Send mig en mail, hvis det har interesse ;-)


Thomas Madsen-Mygdal havde også nogle kommentarer:

ville lave nogle flere niveauer. nok også begrænsninger på use i store organisationer. få en fee op på en 50.000 kr.
Begrænsningen i store organisationer kunne evt. klares ved at en licens tilknytter sig et SE-nummer, sådan at datterselskaber mv. skulle købe særskilte licenser. En fee på 50.000 kunne være rart - så begynder det bare også at kræve meget i salgsarbejde, men måske for virksomheder over 100 ansatte?

derudover kan du tænke over om det once-in-a-lifetime fees eller årlige afgifter.
Once-in-a-lifetime helt klart. Men med en årlig afgift for den automatiske opdatering. Men den kan man jo slippe for, hvis man selv vil sidde og vedligeholde installationen...

0 Comment(s)...


Glem alt om e-learning! Permanent link to this post with (0 comments )

Det er klenodie-tid i øjeblikket. Hos to af mine kunder er der gjort større fund ud i it-litteratur i den sidste uge. I tirsdags var det hos Rambøll, hvor "Microsoft magasinet" pludselig dukkede op af gemmerne, med en special-udgave om Windows 95. Om det var artiklen med de 20 gode grunde til at skifte, eller den store annonce fra ravenholm med stempler "RAVENHOLM HAR DEN!!!!" som toppede, skal jeg ikke kunne sige (men man skulle nok have været der?!?). I dag har DGU så ryddet op og vupti, så ligger der en "edb ord-bog dansk/engelsk"!

Det tog ikke mange sekunder før jeg opdagede at e-learning ganske simpelthen er for poppet et udtryk - glem det for nu er udtrykket her. Hentet fra glemslen skal det sprede sig ud over det danske land, og snart vil it-konsulenter og telemarketings-sælgere skrige i kor; du skal investere i "Datamatstøttet fjernundervisning"... Fy for pokker :-)

0 Comment(s)...


Øjne udefra er guld værd Permanent link to this post with (0 comments )

Kender du det at man for lang tid siden udbrød: "Det skal jeg også huske snart at få rettet", hvorefter det stille og roligt forsvandt ud i glemslens dunkle mørke? I går havde jeg første møde med min kære storesøster Ditte og hendes medstuderende fra IT-Universitet Kirsten, som er gået i gang med at skrive usability projekt om umbraco. Det var en skøn oplevelse at se hvormange mindre småfejl og irritationsmomenter som de havde fanget, allerede ved deres første såkaldte "heuristiske inspektion". Ting som netop var røget ud af glemmebogen og som var så tidlige, at de aldrig havde nået deres vej ind i et bug-system.

Jeg glæder mig virkelig til at følge deres kommende arbejde, hvor de bl.a. skal interviewe forskellige brugere af umbraco og teste nye funktioner. Det er guld værd og det kommer i den grad til at hjælpe umbraco, så det virker endnu mere solidt. Enhver udvikler burde tage imod sådanne tilbud med kyshånd og lade sine produkter/applikationer teste ordenligt af - det er trods alt fascinerende lidt arbejde, der skal til for at gøre en masse brugere glade :-)

Jeg er i øvrigt gået i gang med at skrive en lille hands-on tutorial i, hvordan man bygger sites op i umbraco helt fra grunden, baseret udfra det nuværende umbraco.dk-site. Så hvis du synes at det kunne være sjovt at se, så kig forbi igen en af de nærmeste dage - der bliver gennemgået umbraco-interfacet, hvordan man bygger sidertyper og skabeloner op, og hvordan man kan bruge makro'er og xslt til at formatere f.eks. en nyhedliste, som den weblog der er på forsiden! At der så siden er kommet et bedre weblog-værktøj i umbraco, som gør det bedre og nemmere, er en anden snak - det er stadig et godt og nemt brugsscenarie ;-)

0 Comment(s)...


11.25.2003
GPL og logo mysteriet afklaret Permanent link to this post with (0 comments )

Fik en mail fra en tilsyneladende blogløs Mikael Larsen (derfor ikke lige noget link), som bidrager til denne herlige og inspirerende snak om hvordan i alverden umbraco kan udbredes - tusind tak:
Niels Hartvig

Faldt over Umbraco-siderne for nogle måneder siden og
læser din blog ind imellem. Jeg er bestemt ikke
GPL-expert, men logo-diskussionen har været ført om
Mambo - http://www.mamboserver.com - og konklusionen
var klar: man kan ikke kræve, at der vises logo (eller
andre "Powered by"-tiltag) under GPL. Det er muligt,
at der er andre open source licenser, der passer bedre
til dit formål.

Bedste hilsener
Mikael Larsen

0 Comment(s)...


Hvad er en fair pris? Permanent link to this post with (0 comments )

Hvad ville du betale for en umbraco licens? Det er selvfølgelig næsten umuligt at sige, men her et 30 sekunders resumé:
Det er en Content Management platform, som er fuldt ud på højde med flere store kommercielle produkter. Det er skrevet i ASP og ASP.NET (bliver 100% ASP.NET inden udgangen af 1. kvartal 2004). Der er en masse indbyggede "moduler" så som lukkede områder (extranets), weblogs, formularer, debat, mv. Det er ubegrænset versionering og rettighedsstyring. Det er nemt at udvikle nye skabeloner og sidetyper (kan konfigureres via GUI) og nye funktioner kan udvikles nemt enten i ASP.NET eller mere simple funktioner kan laves i XSLT - så som du måske kan regne ud er der "XML-support" i produktet ;-)

Så her kommer et oplæg - er det fair?
Non-profit projekter: 0,00 kr. (så det må vel være gratis)
Små virksomheder (<20 ansatte?), skoler, universiteter, o.lign.: 10.000,00 kr.
Resten: 25.000,00 kr.

En licens dækker alle installationer i virksomheden uanset hvor mange servere, processorer og forskellige applikationer umbraco bruges til og hvis virksomheden vokser er det jo bare fint - det skal da ikke koste ekstra ;-) Du kan læse lidt mere om umbraco her.

Jeg burde få kommentarer på denne weblog, men indtil da så send mig en mail med hvad du synes ;-)

0 Comment(s)...


Har man sagt mail har man også sagt IM aka "mere licens-diskussion" Permanent link to this post with (0 comments )

...vupti, pludselig forsatte snakken på messenger*:
Thomas Madsen-Mygdal [www.commonme.org] says:
det interessante er hvis du kunne lave ne socialdemokratisk licenspolitik

Thomas Madsen-Mygdal [www.commonme.org] says:
hvor dem der ingen penge har betaler intet eller meget lidt...

Thomas Madsen-Mygdal [www.commonme.org] says:
og for dem der sagtens har 50k til en licens betaler det...

hartvig - umbraco.dk says:
ja - præcist. Men hvordan pokker gør man det?

Thomas Madsen-Mygdal [www.commonme.org] says:
dvs. ikke en pris på produktet, men 10 forskellige priser måske...

hartvig - umbraco.dk says:
hvad skulle priserne så dække? Man kan jo godt have et kæmpe site og mange brugere uden at have en klink?

Thomas Madsen-Mygdal [www.commonme.org] says:
ja, men det handler vel om hvilken type organisation man er...

hartvig - umbraco.dk says:
ja... jeg må i tænkeboks

Thomas Madsen-Mygdal [www.commonme.org] says:
socialdemokratisk er det ikke engang

Thomas Madsen-Mygdal [www.commonme.org] says:
demokratisk prismodel er konceptet

hartvig - umbraco.dk says:
et godt koncept

Thomas Madsen-Mygdal [www.commonme.org] says:
ja, det koster jo ikke noget

Thomas Madsen-Mygdal [www.commonme.org] says:
og kan højst blive en fordel markedsføringsmæssigt

* Important note: The term "Democratic pricing" appears courtesy of Thomas Madsen-Mygdal!

0 Comment(s)...


Måske movabletype model i stedet? Permanent link to this post with (0 comments )

Straks efter mit forrige post, modtog jeg en mail fra min ven, guru og mentor "Den" Thomas Madsen-Mygdal. Det blev til en god, gammeldags og hurtig email-diskussion - tusind tak, Thomas!:

-----Original Message-----
From: Thomas Madsen-Mygdal [mailto:mygdal@well.com]
Sent: 25. november 2003 13:52
To: Niels Hartvig
Subject: http://www.090978.org/2003_11_01_old.html#106976317055312746du kan kræve attribution i kode,mv. men logo tror jeg ikke.

men hvorfor dog, hvad er du bange for?

vil du opensoruce for at dele eller for at markedsføre? ;)

thomas


-----Original Message-----
From: Niels Hartvig - umbraco [mailto:nh@umbraco.dk]
Sent: 25. november 2003 14:07
To: 'Thomas Madsen-Mygdal'
Subject: RE: http://www.090978.org/2003_11_01_old.html#106976317055312746Jeg vidste at den ville komme fra min største kritiker ;-)

For at dele og det vil jeg jo stadig gøre. Men hvis det generer folk at der er et lille logo i bunden af sider, så tror jeg også gerne at de vil betale en smule.

Pointen er jo at udviklingen af umbraco skal finansieres og når jeg kun er een, så er det ikke megen tid der bliver til egentlig udvikling hvis jeg også skal være konsulent (hvilket jeg dog gerne vil til tider, da jeg jo lærer meget om hvordan systemet bliver brugt).

Jeg synes egentlig at bede om en lav licens som flere (forhåbentlig) betaler, er bedre end at krydse fingre for at en eller flere større organisationer betaler forholdsvis høje konsulenttimer for at betale gildet. Specielt når det kommer alle til gode - har man een gang købt en "licens" må man jo frit opgradere til nye versioner og distribuere i sin egen organisation.

Så summa summarum, så vil jeg opensource for at dele - men jeg vil gerne betale husleje også ;)

Niels...

-----Original Message-----
From: Thomas Madsen-Mygdal [mailto:mygdal@well.com]
Sent: 25. november 2003 14:09
To: Niels Hartvig - umbraco
Subject: RE: http://www.090978.org/2003_11_01_old.html#106976317055312746ok, men så skal du ikke opensource, men prissætte produktet meget billigt til de brugssituationer der ikke er penge i. studerende, mv.

opensource hvis du vil skabe et community af udviklere omkring produktet hvor alle udviklerne kan leve af at implementere produktet.

jeg tror egentlig blot at du skal sælge det meget billigt, give mulighed for at downloade, skabe et netværk af partnere der skyder under radaren på de store, mv.

opensource kræver chance, stort overskud til ledelse, kommunikation, mv. om produktet.

thomas-----Original Message-----
From: Niels Hartvig [mailto:niels@hartvig.com]
Sent: 25. november 2003 14:16
To: 'Thomas Madsen-Mygdal'
Subject: RE: http://www.090978.org/2003_11_01_old.html#106976317055312746Så man kunne lave en movabletype model i virkeligheden? http://www.movabletype.org/commercial_download.shtml

Det er jo egentlig det som jeg gerne vil - kildekoden kan jo sagtens være tilgengængelig alligevel. Det ene udelukker jo ikke det andet.

(tak!)

:)
Niels...


-----Original Message-----
From: Thomas Madsen-Mygdal [mailto:mygdal@well.com]
Sent: 25. november 2003 14:14
To: Niels Hartvig
Subject: RE: http://www.090978.org/2003_11_01_old.html#106976317055312746præcist.

0 Comment(s)...


[DK] Et spørgsmål til open source / GPL eksperter  Permanent link to this post with (0 comments )

Hvis du har fulgt med på denne weblog, har du sikkert også bemærket at jeg gerne vil open source umbraco. Hvis du ved noget om open source licenser, kan du sikkert også svare på om dette er muligt - i givet fald ville du gøre en lille mand (mig) glad ;-)
Er det muligt at licensere umbraco under GPL, men have en lille tilføjelse som siger at der i bunden af alle sider skal være et lille umbraco-logo. Hvis man ønsker at slippe for det lille logo skal man betale en mindre licens een gang for alle. Denne ret til at slippe for det lille - men dog smukke - umbracologo, gælder for alle løsninger inden i een virksomhed (uanset antal af processorer, servere, intranets mv.)

0 Comment(s)...


[DK] umbraco version 1.1 på vej Permanent link to this post with (0 comments )

Jeg er ved at sætte version 1.1 af min Content Management plafrom umbraco i søen. Faktisk har umbraco snart 1 års fødselsdag - hvis jeg er rigtig "heldig" falder det sammen med den dato, hvor min søn eller datter kommer til verden :-)

Mens version 1.1 bliver finpudset og testet er jeg i værste (bedste?) old-school marketings stil, begyndt at lægge små teasere ud på umbraco siten med hvad den nye version indeholder. Hvis du synes at den slags er sjovt, hyggeligt eller måske bare interessant, så hop derover og følg med i denne uge og næste. Jeg satser på at lægge nye features ud cirka hver anden dag :-)

Den store og forkromet hurra-vi-fylder-et-år reception med heppekor og strygermusik må vente til det nye år - men du er naturligvis inviteret!

0 Comment(s)...


11.24.2003
Microsoft Getting Into Moblogs? Permanent link to this post with (0 comments )

Smartphone Thoughts :: View topic - Microsoft Getting Into Moblogs?: "Microsoft Getting Into Moblogs?"

0 Comment(s)...


11.17.2003
My startmenu... Permanent link to this post with (0 comments )

Find out who people are through blogposts, wishlists, etc... Here's another one - how about posting your startmenu (windows) or dock (mac)...?
This is me:


PS: And oh horror - I installed sharpReader again... Hope I can administrate it this time (uninstalled because I wasted to much time and my opml-file became much too long). Made a deal with myself - it's either sharpReader or messenger - must not use both timewasters at the same time ;-)

0 Comment(s)...


11.14.2003
[DK] Tænk at gå til weekend på den måde... Permanent link to this post with (0 comments )

Dagens højdepunkt og citat ved Jørgen Larsen: "Jeg synes faktisk at umbraco er sexet".... Hallilujaah, nu bliver jeg ikke til at skyde igennem denne weekend ;-)

0 Comment(s)...


11.12.2003
[DK] Matrix og Microsoft Revolutions Permanent link to this post with (0 comments )

I sidste uge nævnte jeg at Hr. Röser fra Microsoft havde en blog - i går havde jeg så fornøjelsen af at se ham live. Microsoft inviterede til Matrix Revolutions i imperial, men inden var der liiiige en halv times fremvisning af ASP.Net Whidbey - også kendt som ASP.NET 2.0.

Og konklussionen var klar - hvor bliver det hele nemmere og hvor begynder en programmørs arbejde at ligne en grafikers, træk og slip, peg og klik. Men som altid når det kommer til 4d-værktøjer bliver jeg en smule skepsis - jeg har svært ved for alvor at se hvor funktionerne skal bruges, andet end hvor man ønsker at gøre traditionelle access-applikationer til web-applikationer. Men det er jo også smart nok - til det synes jeg bare stadig at der er et godt stykke arbejde for microsoft med at gøre Visual Studio nemmere for ikke programmører, hvis det er meningen. Men det er altid sympatisk når der bliver gjort et stort og flot stykke arbejde for os programmører :o)

Filmen var tilgengæld en overraskende fornøjelse - specielt "the final battle" mellem Neo og XXXXX (jeg afslører ikke noget) var et studie i visuel kunst, hvor effekter og æstitik går op i en højere enhed.

0 Comment(s)...


11.06.2003
[DK] Endnu engang en fantastisk ide på arena Permanent link to this post with (0 comments )

Arena: "Der er på bagsiden af døren en oversigt over medlemmerne. Vi har besluttet at alle skal sætte en Post-It op med det de arbejder på lige nu. " Det er da en fed ide - jungletrommerne fortæller at det er visualiserings-mafiaen som står bag tanken.

0 Comment(s)...


Erik Dibbern Röser: Observationer gjort i - og omkring - mit job som nørd hos Microsoft Permanent link to this post with (0 comments )

Erik Dibbern Röser - tidligere web500-guru og nu evangelist hos Microsoft Danmark - har sørme en weblog! Den må man hellere følge :-)

0 Comment(s)...


11.05.2003
[DK] Rødmer stadig... Permanent link to this post with (0 comments )

PublicMIND: Kanon præsentation af Hartvig!!!!... Tak HHHH - det var en sand fornøjelse (og har en person som dig ikke 2 liv - det ville i hvertfald være velkomment?)...

(og så lover jeg ikke at smage mere på mig selv i dag!)

0 Comment(s)...


11.04.2003
[DK] Til kamp mod rodfrugterne Permanent link to this post with (0 comments )

Nu er det jo sådan at vi hjemme hos mig længe har haft et abonnement, som halvdelen af året beriger os med skønne friske grønsager og den anden halvdel af året bombaderer os med rodfrugter - i folkemunde hedder det vist aarstiderne.com. Jeg har længe prøvet at få bugt med de kære gevækster, og hvert halvår klør jeg mig i håret, og ville ønske at jeg kunne trylle de kære rodfrugter om til lækker spise i en håndvending, som tager mindre end en time. Nu har selvsamme rodfrugte-spammere kommet med våbenet og pakket det appetitvækkende ind: Kogebog og krydderier fra Aarstiderne - køb den før din grønthandel.

PS: Dette post er skrevet med de ikke offentlig anerkendte freestyle-komma-regler.

0 Comment(s)...


Pinds.com: Software Theft Permanent link to this post with (0 comments )

Great and cute article from the clever mind of Lars Pind about borrowing (and learning from) code from his mothers software company as a kid. Makes me drive back the memorylane as well - my career in this so-called IT-indutry, actually started at age eleven, when i teached my parents journalist colleagues DSI-Tekst - a product that Lars Pinds mothers company made... It's a small world, but I wouldn't want to paint it. (Steven Wright)

0 Comment(s)...


I knew it Permanent link to this post with (0 comments )

Asking The Office Assistant aka Mr. Clips can lead to interesting results:


(sorry)

0 Comment(s)...


The new mozilla-site - what a beauty Permanent link to this post with (0 comments )

mozilla - home of the mozilla, firebird, and camino web browsers - design the way I like it!

0 Comment(s)...


Det er kun vores netværk som bliver væk... Permanent link to this post with (0 comments )

Der er grænser for hvormegen logik man kan putte i reklame-servere, men alligevel er det forbavsende så tit man får morsomme selvmodsigelser - som nu f.eks. på computerworld i dag:

0 Comment(s)...


11.03.2003
[DK] Lidt om at spare... eller måske bare få bedre service Permanent link to this post with (0 comments )

For nu lidt over en måned siden skiftede jeg til Telmore, efter at have været hos sonofon i lidt over seks år(!). Den jyske tele-mafia belønnede loyale kunder ved at sætte priserne op og servicen ned, så jeg tænkte at det var på tide at søge nye tele-græsgange. Og hvad fik jeg så ud af det:

- Jeg har halveret min telefonregning
- Jeg har fået langt bedre service og overblik
- Jeg kan få gprs til en brøkdel i pris og abonnement
- Jeg kan aflytte min telefonsvarer som mp3-filer online

Jeg undrer mig egentlig ikke over at de gamle teleselskaber mister kunder - jeg undrer mig blot over at det ikke går hurtigere ;-)

0 Comment(s)...
Older stuff here...

empty gif for design I love umbraco... Click here to go to the developer site

More banners here...


To the weblog frontpage
Email / Contact info
umbraco - my company
Call me through Skype
Blog archive
RSS Feed RSS Feed

commonme.org
publicMIND
urgent.dk
asynkron
Hr. Röser
Interbreed
OpenLife
Loudthinking
BlogBot.dkTim O'Reilly - and his books
steve mcconnel
joel spolsky
steve jobs
bruce eckel


Blogger for peace - support the opposition against the USA war for oil

This work is licensed under a Creative Commons License

empty gif for design
empty gif for design empty gif for design empty gif for design